image001.png

 

PS logo slogan rumen.jpg

Osnovne informacije za vadeče in starše

OSNOVNE INFORMACIJE ZA VADEČE IN STARŠE

Judo klub DRAVA PTUJ deluje v nadzidavi športne dvorane Mladika, v Čučkovi ulici 8 na Ptuju. V dvorani "domuje" judo vrtec, nadaljevalni programi juda za osnovnošolce, selekcije v kadetski, mladinski in članski starostni skupini. V osnovnih šolah pa trenirajo skupine začetnikov oz. začetnic od 7 let naprej. Za pomoč si oglejte zemljevid.

Kdaj začnete s treningi oziroma vadbo?

Treningi se začnejo prvi teden v septembru po razporedih, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Kje se lahko vpišem?

Vpišete se v JUDO CENTRU DRAVA PTUJ, Čučkova 8 (športna dvorana MLADIKA) in sicer vsak delovnik od 17.00 ure dalje. Preliminarno se lahko vpišete tudi preko internetne strani Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in si tako vnaprej zagotovite prostor v skupini. V primeru vpisa preko interneta bomo prijavnico poslali po pošti, vi pa jo vrnete izpolnjeno ob prihodu na prvi trening.

Ne vem ali mojemu otoku tovrstna vadba sploh ustreza?

Prvi trening lahko vaš otrok obišče brezplačno in se šele nato odloci ali mu tovrstna vadba ustreza.

Kaj potrebujejo otroci na treningu?

Na začetku bo zadostovala kratka majica in kratke hlače ali trenerka. V klubu lahko omogočimo tudi nakup kimona za otroke po zelo ugodnih cenah.

Ali je otrok v primeru, da vadba poteka že dalj časa preveč zamudil?

Ne, vadbeni program je pripravljen tako, da tudi otrokom, ki se ne vpišejo na treninge v  oktobru ali novembru, omogoča hitro prilagoditev na trening judo vadbe.

Kakšni so plačilni pogoji v posameznih skupinah?

Vadnino lahko plačate bodisi preko posebne položnice, ki jo boste v začetku tekočega meseca prejeli na dom, ali pa poravnate svoje obveznosti z gotovino pri trenerju.

Ali so poškodbe pri judo pogoste?

V dolgih letih delovanja nismo imeli nobene hude poškodbe. Delo z otroki je metodično in razen kakšne udarnine zaradi npr. neprevidnosti pri lovljenju, s poškodbami nismo imeli težav in trudili se bomo, da tako ostane.

Ali mora moj otrok hoditi na tekmovanja?

Nikakor ne, vendar so tekmovanja za vsako starostno kategorijo prilagojena in otroka spodbujajo k tekmovalnosti na pozitiven način. Ni klasičnih borb, vključen je poligon, kjer otroci tekmujejo s časom, vedno vsak otrok dobi priznanje ne glede na rezultat. Zaenkrat je odziv staršev nad tekmami, ki jih organiziramo, odličen. Otroci načeloma začnejo tekmovati ko dopolnijo sedem let in so vadili judo že vsaj leto dni. V tem začetnem obdobju se udeležimo treh ali štirih tekem, ki potekajo v celoti po prilagojenih pravilih. Najmlajši se pomerijo v poligonu in sumo borbah, starejši pa se borijo po prilagojenih pravilih. Smoter tekmovanj pri najmlajših ni v rezultatih, temveč v druženju, spoznavanju in opazovanju tekmovalcev iz našega ali drugih klubov.

Ali smo starši na treningu lahko prisotni?

Posebej v judo vrtcu je priporočljivo, da starši na začetku spremljajo svoje otroke pri treningu. V trenutku, ko pa jih otroci ne potrebujejo več, starši niso nujno potrebni in lahko gredo v času treninga po drugih opravkih.

JUDO ZA STAREJŠE ...

Kolikšna je starost tečajnikov v skupini za starejše?

Povprečno so tečajniki v tej skupini stari med 20 in 50 let. Seveda se treninga lahko udeležijo tudi starejši.

Ali so treningi zame pretežki, ker se do sedaj nisem ukvarjal s športom?

Treningi so pripravljeni tako, da lahko vsak tečajnik brez večjih problemov zdrži vadbo.

Kje lahko kupim kimono?

Kimono vam bomo priskrbeli v klubu po ugodnih cenah.

Kakšne so še prednosti vadbe v vašem klubu?

Zraven šolanih trenerjev z večletnimi izkušnjami na področju dela s starejšimi, sta glavni prednosti izredno mehka blazina za trening. Učenje padanja in tehnik so tako še prijetnejši in vadeči delajo z velikim veseljem.

Termini, ki so razpisani mi ne ustrezajo!

Oglasite se v JUDO CENTRU ali pošljite mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in poskusili bomo najti dobro rešitev.

Pasica
first
  
last
 
 
start
stop

Več Novic

Kontakt

email: judoklubdrava@gmail.com

tel: 02 778 1071
041 684 912